آیا با مشکلات آزاردهنده همگام سازی صدا در تلویزیون خود مواجه هستید؟ وقتی می‌بینید شخصی در تلویزیون شما صحبت می‌کند، اما صدا با لب‌های او مطابقت ندارد، می‌تواند واقعاً آزاردهنده باشد. خوشبختانه چند راه ساده برای رفع این مشکل وجود دارد. این مقاله به شما می آموزد که چگونه مشکلات تاخیر صدا را در تلویزیون خود برطرف کنید. مشکلات اتصال کابل شایع ترین علت مشکلات تاخیر صدا است.

در برخی موارد، مشکلات همگام‌سازی صدا ممکن است مربوط به ویدیو یا برنامه‌ای باشد که در حال تماشای آن‌ها هستید یا احتمالاً دستگاهی که استفاده می‌کنید.

اگر همه چیز شکست خورد، می‌توانید تنظیمات A/V Sync را در تلویزیون یا سیستم صوتی خود تنظیم کنید تا صدا و تصویر را دوباره تنظیم کنید.

 

راه های عیب یابی تلویزیون و آموزش برطرف کردن مشکل 1

تلویزیون و سیستم صوتی خود را روشن کنید. اولین کاری که می توانید امتحان کنید این است که تلویزیون و سیستم صوتی خود را مجدداً روشن کنید. برای انجام این کار، تلویزیون و سیستم صوتی خود را خاموش کنید و آنها را حدود 2 تا 3 دقیقه از برق بکشید. آنها را دوباره به برق وصل کنید و دوباره روشن کنید. بررسی کنید که آیا مشکل همچنان وجود دارد یا خیر.[1]

سیستم عامل تلویزیون هوشمند خود را به روز کنید. اگر از تلویزیون هوشمند استفاده می کنید، هر از گاهی باید نرم افزاری را که تلویزیون شما روی آن اجرا می کند، به روز کنید. اطمینان حاصل کنید که تلویزیون شما به اینترنت متصل است. سپس به منوی تنظیمات تلویزیون خود بروید و به دنبال گزینه به روز رسانی تلویزیون خود باشید. جایی که این تلویزیون قرار دارد از یک مدل و مدل تلویزیون متفاوت است. به احتمال زیاد در بخش «عمومی»، «درباره» یا «سیستم» از منوی تنظیمات قرار دارد.

 

اتصالات کابل به سیستم صوتی و سایر دستگاه ها را بررسی کنید. شایع ترین علت مشکلات همگام سازی صدا، اتصال به دستگاه های خارجی است. کابل های تلویزیون خود را به سیستم صوتی خود بررسی کنید و مطمئن شوید که به طور ایمن وصل شده اند. همچنین، مطمئن شوید که اتصال از هر منبع خارجی (مانند جعبه های کابل و کنسول بازی های ویدیویی) نیز به طور ایمن وصل شده است.

همچنین می‌توانید کابل HDMI یا کابل نوری متصل به دستگاه‌هایتان را با یک کابل جدید تعویض کنید و ببینید آیا مشکل را برطرف می‌کند یا خیر.

اکثر سیستم های صوتی و نوارهای صوتی از اتصال HDMI ARC استفاده می کنند. اگر گیرنده صوتی یا نوار صوتی شما با کابل HDMI متصل است، مطمئن شوید که به یک پورت HDMI با برچسب “HDMI ARC” یا “HDMI eARC” متصل است.

 

کانال های دیگر یا برنامه های دیگر را بررسی کنید. اگر هنگام تماشای تلویزیون مشکل شروع شد، سعی کنید کانال را تغییر دهید تا ببینید آیا مشکل در کانال های دیگر رخ می دهد یا خیر. اگر مشکل هنگام تماشای یک ویدیوی پخش جریانی رخ داد، سعی کنید ویدیوی دیگری را تماشا کنید یا برنامه پخش جریانی دیگری را تماشا کنید. ببینید آیا مشکل در همه ویدیوها و همه برنامه‌ها وجود دارد یا خیر.

اگر مشکل فقط در یک کانال تلویزیونی اتفاق می افتد، به احتمال زیاد مشکل از خود کانال است. برای اطلاع رسانی با ارائه دهنده کابل یا ماهواره خود تماس بگیرید. بعداً دوباره امتحان کنید و ببینید آیا مشکل برطرف شده است یا خیر.

اگر مشکل فقط با یک ویدیوی پخش جریانی اتفاق می افتد، به احتمال زیاد صدا و تصویر به درستی ترکیب نشده اند. با سازنده یا سرویس پخش تماس بگیرید تا آنها را مطلع کنید.

اگر مشکل فقط در یک برنامه پخش جریانی رخ می دهد، سعی کنید آن برنامه را در دستگاه دیگری مانند کنسول بازی یا جعبه پخش (به عنوان مثال Roku، Firestick TV) دانلود کنید. اگر قبلاً برنامه را روی یک کنسول بازی تماشا می‌کنید، سعی کنید برنامه را در تلویزیون هوشمند یا یک جعبه استریم دانلود کنید و ببینید آیا مشکل در دستگاه دیگری رخ می‌دهد یا خیر.

اگر مشکل فقط در هنگام تماشای ویدیوهای پخش جریانی رخ می دهد، اتصال اینترنت خود را بررسی کنید. این ممکن است ناشی از اتصال ضعیف اینترنت باشد. سعی کنید مودم یا روتر خود را ریست کنید و ببینید مشکل برطرف شده است یا خیر.

 

منابع خارجی را مستقیماً به سیستم صوتی یا نوار صوتی خود وصل کنید. اگر هنگام استفاده از یک منبع خارجی، مانند کنسول بازی ویدیویی یا جعبه کابل، با مشکل مواجه هستید، ممکن است بخواهید کنسول بازی یا جعبه کابل را مستقیماً به نوار صوتی یا گیرنده سیستم صوتی خود وصل کنید. اگر یک منبع خارجی را به تلویزیون خود وصل کنید و سپس تلویزیون خود را به یک سیستم صوتی خارجی متصل کنید، سیگنال صوتی مسافت بیشتری برای طی کردن دارد که می تواند باعث تاخیر در صدا شود. اتصال منبع خارجی خود به طور مستقیم به سیستم صوتی می تواند این فاصله را کاهش دهد و تأخیر صدا را محدود کند.

اگر منبع خارجی درگاه HDMI اضافی برای خروج صدا ندارد، بررسی کنید که آیا درگاهی برای کابل نوری یا دیجیتال دارد یا خیر. می توانید آن را با استفاده از کابل نوری یا کابل صوتی دیجیتال به سیستم صوتی خود متصل کنید.

 

حالت بازی را روشن یا خاموش کنید. اکثر تلویزیون‌های جدید دارای حالت بازی هستند که چندین ویژگی پردازش تصویر را دور می‌زند و تأخیر زمانی را که هنگام پردازش تصویر اتفاق می‌افتد کاهش می‌دهد. به تنظیمات تلویزیون خود بروید و سپس به تنظیمات تصویر بروید. حالت بازی را روشن کنید و ببینید آیا با این کار مشکل حل می شود یا خیر. اگر حالت بازی از قبل روشن است، آن را خاموش کنید و ببینید که آیا این مشکل را برطرف می کند یا خیر.

در حالت ایده‌آل، شما می‌خواهید که حالت بازی زمانی که در حال انجام یک بازی ویدیویی هستید روشن و هنگام تماشای یک فیلم یا برنامه تلویزیونی خاموش شود.

 

حافظه پنهان تلویزیون یا برنامه خود را پاک کنید. کش حافظه ذخیره سازی در تلویزیون شما است که برنامه های مختلف از آن برای ذخیره داده های موقت برای کمک به اجرای سریعتر برنامه استفاده می کنند. با گذشت زمان، حافظه پنهان پر می شود و باعث می شود برنامه به درستی عمل نکند. برای اکثر تلویزیون‌ها، می‌توانید حافظه پنهان را با رفتن به «تنظیمات» یا «برنامه‌ها» پاک کنید. سپس به «برنامه‌ها» یا «فضای ذخیره‌سازی» بروید. به دنبال گزینه پاک کردن کش باشید.

اگر از تلویزیون سامسونگ استفاده می‌کنید، می‌توانید با نصب مجدد برنامه‌ای که با آن مشکل دارید، حافظه پنهان را پاک کنید. به Apps بروید، سپس برنامه ای را که با آن مشکل دارید برجسته کنید و فشار دهید و نگه دارید تا منوی کشویی نمایش داده شود. نصب مجدد را انتخاب کنید.[2]

همچنین ممکن است بخواهید برنامه هایی را که استفاده نمی کنید حذف نصب کنید.

 

تلویزیون خود را به تنظیمات کارخانه بازنشانی کنید. این کار تلویزیون شما را به حالتی که در زمان نو بود بازنشانی می‌کند. این معمولاً می تواند مشکلات فنی سرسخت را برطرف کند. برای بازنشانی به تنظیمات کارخانه، به تنظیمات بروید، «عمومی»، «سیستم» یا «درباره» را انتخاب کنید. اگر در دسترس است به «تنظیمات پیشرفته» بروید. سپس گزینه ریست کردن تلویزیون خود را انتخاب کنید.

با این کار تمام داده ها از تلویزیون شما پاک می شود. ممکن است بخواهید صبر کنید و این کار را به عنوان آخرین راه حل انجام دهید.

 

Adjusting the Sound Settings

 

حالت خروجی صدا را روی «PCM» تنظیم کنید. بسیاری از تلویزیون ها به شما امکان استفاده از مدولاسیون کد پالس (PCM) یا Dolby Digital را می دهند. PCM روش معمولی برای تبدیل صدای آنالوگ به دیجیتال است. به “تنظیمات” در تلویزیون خود بروید و سپس به “صدا” یا “صدا” بروید. حالت خروجی صدا را روی «PCM» تنظیم کنید.

ممکن است لازم باشد به «تنظیمات پیشرفته» یا «تنظیمات تخصصی» بروید.

 

حالت عبور را روی “Auto” تنظیم کنید. بسیاری از کنسول های بازی، جعبه های کابل یا سایر دستگاه ها صدا را در دالبی دیجیتال تولید می کنند. با این حال، هنگامی که صدا به تلویزیون شما می رسد، صدا می تواند قبل از خروجی به سیستم صوتی شما به یک فرمت خروجی متفاوت تبدیل شود. حالت عبور (یا عبور از طریق) به صدا اجازه می دهد تا بدون تغییر از تلویزیون عبور کند. به «تنظیمات» در تلویزیون خود بروید و سپس به «صدا» یا «صدا» بروید. اگر این ویژگی در دسترس است، حالت عبور را روی «خودکار» تنظیم کنید. ببینید آیا این مشکل را حل می کند.

ممکن است لازم باشد به «تنظیمات پیشرفته» یا «تنظیمات تخصصی» بروید.

همه تلویزیون ها حالت عبور ندارند.

 

حالت eARC را خاموش کنید. eARC آخرین استانداردی است که از طریق کابل HDMI 2.1 صدایی با کیفیت بالاتر و بدون تلفات را امکان پذیر می کند. با این حال، از آنجایی که صدا کیفیت بالاتری دارد، ممکن است پردازش آن بیشتر طول بکشد و باعث تأخیر در صدا شود. برای خاموش کردن حالت eARC، به تنظیمات تلویزیون بروید و «صدا» یا «صدا» را انتخاب کنید. مطمئن شوید که حالت eARC خاموش است. بررسی کنید که آیا مشکل برطرف شده است.[3]

ممکن است لازم باشد به «تنظیمات پیشرفته» یا «تنظیمات تخصصی» بروید.

همه تلویزیون ها حالت eARC ندارند.

 

تنظیمات صدای تلویزیون خود را بازنشانی کنید. اگر با مشکلات همگام‌سازی صدا در برنامه‌ها و دستگاه‌های مختلف مواجه هستید، ممکن است بخواهید تنظیمات صدای خود را بازنشانی کنید. برای انجام این کار، به “تنظیمات” در تلویزیون خود بروید. سپس وارد گزینه “صدا” یا “صدا” شوید. به «تنظیمات پیشرفته» یا «تنظیمات تخصصی» بروید. سپس گزینه تنظیم مجدد گزینه های صدای خود را انتخاب کنید. بررسی کنید و ببینید آیا مشکل برطرف شده است یا خیر.

 

تنظیمات A/V Sync را تنظیم کنید. اگر همه چیز شکست بخورد، اکثر تلویزیون ها به شما اجازه می دهند تنظیمات همگام سازی صدا/تصویر را تنظیم کنید، که به شما امکان می دهد تأخیر بین صدا و تصویر را به صورت دستی تنظیم کنید. برای انجام این کار، به “تنظیمات” در تلویزیون خود بروید. سپس «صدا» یا «صدا» را انتخاب کنید، به «تنظیمات پیشرفته» یا «تنظیمات تخصصی» بروید. تنظیمات “A/V Sync” یا “Audio Delay” را پیدا کنید. این ویژگی را روشن کنید و سپس از نوار لغزنده برای تنظیم A/V Sync استفاده کنید. برای کاهش تأخیر صدا، مقدار A/V Sync را کاهش دهید. برای کاهش تأخیر ویدیو، همگام‌سازی A/V را افزایش دهید. بررسی کنید که آیا مشکل برطرف شده یا بهتر است. قبل از اینکه همگام سازی A/V را درست انجام دهید، ممکن است چندین تنظیمات لازم باشد.[4]

بسیاری از نوارهای صوتی و گیرنده های صوتی نیز دارای تنظیمات A/V Sync هستند. همچنین می توانید تنظیمات همگام سازی A/V را در سیستم صوتی خود تنظیم کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *