آیا روشن گذاشتن تلویزیون بر روی کیفیت تصویر آن تاثیر می گذارد ؟


یا روشن گذاشتن تلویزیون بر روی کیفیت تصویر آن تاثیر می گذارد ؟

سوالی که یکی از بازدید کننده سایت از ما پرسیده اینه که تلویزیون اچ ‌دی خودش را به مدت 24 ساعت در یک روز روشن گذاشت.DVR یا همان دستگاه ضبط تصویری که به تلویزیون متصل است خاموش بود ولی مثل بیشتر دی وی‌آر‌ها در این حالت هنوز هم سیگنال تولید می‌کرد (چون هنوز واقعا خاموش نیست). بنابراین تلویزیون روشن اما صفحه نمایش سیاه است. جدا از اینکه انرژی زیادی هدر می‌رود، سوال اصلی این است که آیا تلویزیون آسیب می‌بیند یا نه.

اولین چیزی که باید بدانیم این است که همه‌ی تلویزیون‌ها با گذشت زمان کم‌نور می‌شوند. فسفر‌های موجود در پلاسما، لامپ‌های CCFL در ال‌سی‌دی‌های قدیمی و حتی لامپ‌های ال ای دی موجود در ال‌سی‌دی‌های مدلLED با گذشت زمان فرسوده می‌شوند. هرچه می‌گذرد کارآیی شان کمتر می‌شود، یعنی با توجه به همان میزان قدرت، نسبت کنتراست و نورکمتری تولید می‌کنند. این امکان هم وجود دارد که بتوانید ازآن‌هابیشتر کار بکشید (مثلا با بالابردن کنترل کنتراست در مدل‌های پلاسما، یا بالا بردن کنترل نور پس‌زمینه‌یLCD‌ها برای ایجاد همان میزان نور)، اما این کار حدود خاصی دارد. پس از مدتی به بالاترین اندازه‌ی تنظیمات خواهید رسید و تلویزیون همچنان کم‌نور خواهد شد.


 

مقاله پیشنهادی ما به شما :

آیا تعمیر تلویزیون ال ای دی / ال سی دی ارزشش را دارد؟


پس اگر تلویزیون در یک بازه‌ی زمانی طولانی روشن باقی بماند زودتر از زمانی که فقط 4 تا 6 ساعت در روز روشن است، کم‌نور می‌شود. کم کردن کنترل نور پس‌زمینه‌ (در بسیاری از LCD‌ها) یا کم کردن کنتراست (در تلویزیون‌های پلاسما) طول عمر تلویزیون را بالا می‌برد ولی این زمان فقط برای میزان مشخصی است. درست مانند شمعی که تنها به مدت چند ساعت می‌سوزد.

در تلویزیون‌های پلاسما زمانی که تصویر سیاه پخش می‌شود دقیقا نسبت به حالت عادی فسفرها فرسوده نمی‌شوند. برگردیم به مثال شمع: یک شمع با شعله‌‌ای که به سختی دیده ‌می‌شود (صفحه‌ی سیاه) دیرتر از یک شمع با شعله‌ی بلند و روشن می‌سوزد (تلویزیون روشن در حالت عادی). این قضیه در مورد LCD ها درست نیست. لامپ‌های CCFL یا LED این مدل تلویزیون‌ها، صرف نظر از تصویری که روی صفحه پخش می‌شود، همان میزان نور را تولید می‌کنند. به همین دلیل فرقی ندارد که صفحه سیاه یا در حال پخش باشد چون درهرصورت به یک اندازه فرسوده می‌شوند مگراینکه نورصفحه را زیاد کنید. تفاوت هایی در تلویزیون های ال ای دی و ال سی دی نیزدر هنگام زیاد کردن نور صفحه وجود دارد.

لامپ‌های خودکار پس‌زمینه‌ مواردی استثناء هستند که من در مقاله‌ای درباره‌ی نسبت کنتراست راجع‌ به آن‌ها صحبت کرده‌ام. این لامپ‌ها به شکل اتوماتیک شدت نور زمینه را با توجه به تصویر درحال پخش تغییر می‌دهند. اگر تلویزیونتان خیلی مجهز است، صفحه‌ی سیاه از فرسوده شدن تلویزیون زمانی که روشنش می‌گذارید جلوگیری می‌کند.

مورد دیگری که باید نگرانش باشیم احتباس تصویر است. اگر یک تصویر غیرمتحرک برای مدت طولانی روی هر تلویزیونی بماند احتمال دارد که این تصویر داخل صفحه به اصطلاح بسوزد. این احتمال در تلویزیون‌های پلاسما بیشتر است ولی ممکن است در LCD ها هم اتفاق بیفتد. معمولا وقتی چند ساعت برنامه‌ی دیگری تماشا کنید تصویر باقی‌مانده از بین می‌رود.

سوختگی‌های دائمی خیلی سخت‌تر ایجاد می‌شوند اما اگر تصاویر همان‌طور که گفتیم در مدت زمان زیادی روی صفحه باقی بمانند، امکان سوختگی دائمی و روشن نشدن تلویزیون هم وجود خواهد داشت. سوال کننده می‌گوید: وقتی صفحه سیاه است تلویزیونش مشکلی ندارد اما اگر تلویزیونتان را روی یک تصویر روشن بگذارید مطمئین باشید که کل صفحه تغییر خواهد کرد (لوگوها را هم فراموش نکنید). بنابراین در پاسخ به این سوال باید بگوییم، زیاد احتمال ندارد که روشن گذاشتن تلویزیون به مدت کم، باعث ایجاد مشکل کیفیت تصویر شود. ولی این احتمال با زیاد کردن زمان بالا می‌رود همچنین فرسوده‌شدن تلویزیون سریع‌تر از حالت عادی اتفاق می‌افتد.

مرکز سرویس تعمیر تخصصی تلویزیون در اصفهان مشکلات پیش آمده برای تلویزیونتان را حل می کند . کارکنان ما تلویزیون را از درب منزل شما تحویل میگیرند و پس از تعمیر در محل تحویل می دهند هزینه رفت و برگشت رایگان می باشد .برای ارتباط بیشتر با ما تماس بگیرید.

محصول

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *